Topluluk Düşünce Raporu #4 (Nisan)

Oyun ve oyunun çevirisi hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşın

Topluluk Düşünce Raporu #4 (Nisan)

Postby MaviDis on Tue Apr 21, 2009 4:18 pm

Florensia Ekibi, sizleri dördüncü Topluluk Düşünce Raporu’na katılıp düşüncelerini bize aktarmaya davet ediyor. 20 ile 27 Nisan tarihleri arasında aşağıdaki sorularımızı yanıtlayabilir ve bize Florensia hakkında değerli fikirlerin yollayabilirsin. Neyden hoşnutsuzluk duyduğunu neyi beğendiğini, nelerin değiştirilmeye ihtiyaç duyduğunu ve hangi değişiklikleri beğendiğini söyle. Süre sonunda tüm veri toplanacak, analiz edilecek ve Florensia’nın gelecekteki güncelleştirmelerinde kullanılacak.

1.Oyunun hangi yönlerini beğeniyorsun?

2. Oyunun beğenmediğin yönleri nelerdir?

3. Oyunun şimdiye kadar en çok beğendiğin yönü nedir?

4. Canavarları öldürmenin zorluğu, canavarların miktarı ve cabarların yetenekleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

5. Oyunda eksik olduğunu düşündüğün bir yön var mı?

6. Oyunua ne tür eşyalar veya cash eşyalar eklenmeli?

7.Etkinlikler hakkında ne düşünüyorsun? Örneğin Paskalya veya Aziz Patrik Günü?
Bu tür etkinliklerde neyi değiştirmeliyiz?

8. Etkinlik takımı tarafından hazırlanan küçük etkinlikler mi yoksa questli, NPC ve ödüllerin olduğu büyük etkinlikleri mi tercih edersiniz? Lütfen sizin için mükemmel etkinliği tarif etmeyi deneyin.

9. 23 Nisan tarihinde planlanan güncellemeden sonra öldüreceğin ("adlandırılmış") elit bir canavarı öldürdüğünde bulacağın 2. sınıf bir donanım hakkında ne düşünürsün? Güncellemeden sonra, canavarların eşya düşürme şansları hakkında ne düşündüğünüzü anlatın.

10. Chester Island'daki Droes Dungeon ve yeni questlerden ayrı olarak yüksel seviyeli oyuncuların motivasyonunu artırmak için neler yapılabilir?

11. Yalnız mı yoksa partiyle mi oynamayı tercih edersiniz? Parti EXP’ini arttırmak dışında mevcut parti sistemini daha iyi yapmak için ne değiştirilmelidir?

12. Güncellemeden sonra Trade System'in birini bölümü dahil olmak üzere, Florensia'nin mevcut deniz bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Neyin değiştirilmesi gerekiyor?

Katılımınız için teşekkür ederiz.

Florensia Ekibi
Image
MaviDis
Florensia Support

Re: Topluluk Düşünce Raporu #4 20-27 Nisan

Postby albator82 on Tue Apr 21, 2009 6:06 pm

[b]1.: Gırafik ve çevre mükemmel

[b]2. : ben 65 lvl shamanım ama bir parti içinde bir arkadaşın 45 lvl görewi için bir bossu kesemioz ozaman benim 65 lvl e kadar boşamı kastım ki bir +45 lvl lik bossları kesemioruz
ve 69 dan sonra canavar yok artık +69 canavarları koymanızın vakti gelmedimi ???
[b]3. : +70 canavar ,pelerin , +60 dan sonra görew , silahların biraz daha şekilli olması, party seviyesinin 6 az daha artırılması 10 gibi ,

[b]4. : Öyle bi sikil koymuşsunuz ki çok zorlaştırıo işimizi

[b]5. : Az Gm denetim az bazı uyanıklar bot programı ile kısa sürede lvl alıyor ve turk server onlar için bulunmaz bi fırsat biz boşamı yırtınıoz okadar

[b]6. : Pelerin , kılıç ve kalkan caridat özellikle 65 silahları güncellenmeli
[b]7. :görew yaparken o civciler ayak altında durmasın yeter

[b]8.: questli, NPC ve ödüllerin olduğu büyük etkinliklere ihtiyaç var ki oyunda ortam olsun daha çok sevilir kimse soğumaz oyundan

[b]9. : bossları kesemez olduk zaten 65 lvl iz ama kendi lvlimdeki bi party bile yetmiyor boşa hayal

[b]10. :+60 lvl ler için yeni görew ler ve özel item görewleri vede +70 canavarlar için yeni bir ada

[b]11. party mevcudu 6 ama az 10 olmalı ve ex farkı da partyle +
[b]12. Gereksiz küçük adalar içinde canavr olmayan bi ada ne işe yarar bide özel itemli ise o zaman full çeker

Katılımınız için teşekkür ederiz.

Florensia Ekibi[/quote]
Last edited by albator82 on Tue Apr 21, 2009 8:44 pm, edited 1 time in total.
albator82

Postby bysmooter on Tue Apr 21, 2009 6:17 pm

HEr yönünü beğeniyorum :lol: ayrıca hp ve mp potionlardaki yapılan iyileştirmeyi çok beyendim. ama bana mp potionlar yetmiyor :D 8k lık olanlar sanırım canavarlardan düşüyor. npc de olsa fena olmazlı. ayrıca tek seferde 30 tane alabiliyorum neden 50 deil 50 güzeldi :).. ben pachden önce toplam 300 tane en büyük boy mp potion almıştım hepsi boşa gitti :D

Exp oranları hala az gelior, canavarlardan gereksiz itemler düşüyor, ekmek saman gibi , skill penceresi yukarı doğru açılması güzel olmuş ama en azından bir üst sırayı f1 f2 tuşları ile kullanabilseydik daha iyi olurdu.

Grafiklerini beğeniyorum. seçtiğim alana hiç bir şeye takılmadan gitmesi çok güzel,oynadığım diğer oyunlara benzememesi. ve oyuncuların istek ve düşüncelerinin önemseniyor olması.

4. Canavarları öldürmenin zorluğu, canavarların miktarı ve cabarların yetenekleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kanama etkisini yok edicek bir şey yok şimdilik, ama genelde kolay lvl e göre kolay ölüyorlar.Bazen critic vurduğum canavar bana doğru yürümeye devam ediyor ve o bana ciritc vurduğu zaman ben havada 5 takla atıyorum. bu benze yeniden ayarlanmalı.. bide canavarlar çok nadir miss geçiyo buda yeniden ayarlanmalı.

Party sistemini destekleyici çalışmalar oluyor güzel, fakat party exp de artmalı bence.Ve tüm adalar arası ortak pazar sistemi olmalı ki sanırım olucak.Guildler için resim olsa fena olmazdı. Chat penceresi biraz daha değişmeli önr:savaş msj larında her yaptığım hareket yazıor pencere uzadıkça uzuyor .. sadece exp oranı gösterebilmeli. zaten canavara ne kadar vurduğumu görebiliyorum. pm kişisel popup pencere açılsa daha güzel olur.. ayırca benim gibi notebook kullanlar için bazı renkler net görünmüyor.bu da düzenlenmeli. ayrıca chat pencersini çivilemeyin pencere gizlenebilmeli :lol: ve ne lvl alabilmem için ne kadar daha exp almam gerektiğini gösteren bi özellikle olmalı örn: %60ım %100 için kalan kalan exp: 3450900 gibi :)ona göre bizde hesap yapıcaz :D şimdilik dakika hesabı yapıyorz :D ve hp mp potion yeniden kulallanım süreleri daha kısaltılmalı. öldükçe kulaklarınızı çınlatıyorum :) ve mektup gönderme kısmında yazığım alanı seçemiyorum belki copy paste yapıcam :D birde 300 karakter limiti çok saçma cep telefonuna msj mı atıyoruz ? ayrıca seal itemlerde 5 sealli bi itemi anahtar ile açtığımda bile 2 tanesi bilemedin 3 tanesi açılıyor diğerleri yok olmasın . tekrar deneme şansımız olsun . bu konuda biraz daha iyileştirilmeli.Guild üyesi sayısı az bence

6. Oyuna ne tür eşyalar veya cash eşyalar eklenmeli?
Genellikle özellikleri yüksek cash eşyaları olmalı yani 12 € verip bir şapka alıyorum ve özelliği +4 vs veya hp 200 mp 50 bence bunlar biraz yükseltilmesi gerek.. ve birde özel günler de hariç aylık yeni eşyalar olmalı daha ciddi şekiller kullanılabilir çoğu çocuksu oluyor.. Ve party exp arttıtıcı potion eklenmeli. Birde Hızlı Koşmak için potion varmıydı ? yoksa onuda eklenmesi lazım.

Ülkelere göre eşit etkinlikler yapılabilir. etkinlikler genelde güzel. bazılarına katılmıştım.(ÖZellikle Eşit diyorum)

8. Etkinlik takımı tarafından hazırlanan küçük etkinlikler mi yoksa questli, NPC ve ödüllerin olduğu büyük etkinlikleri mi tercih edersiniz? Lütfen sizin için mükemmel etkinliği tarif etmeyi deneyin.
TAbiki sonucunda ödül olan etkinlikler daha iyi olur.ve guest shell bekliyorum güzel exp veren :D

9. 23 Nisan tarihinde planlanan güncellemeden sonra öldüreceğin ("adlandırılmış") elit bir canavarı öldürdüğünde bulacağın 2. sınıf bir donanım hakkında ne düşünürsün? 23 Nisan tarihindeki güncellemeden sonra, canavarların eşya düşürme şansları hakkında ne düşündüğünüzü anlatın.
Eminim düşecek robede veya başka bir itemde özellik +5 hp +7 mp recovery olacaktır. bu konuda biraz cimrisiniz. ve umarım diğer eşyalara grafik olarak benzemez.

10. Chester Island'daki Droes Dungeon ve yeni questlerden ayrı olarak yüksek seviyeli oyuncuların motivasyonunu artırmak için neler yapılabilir?
Hiç gitmedim ve yüksek seviyeli olmadığım için beni ilgiledirmez 80 lvl olan düşünsün :D Ayrıca tüm lvller için biraz daha guest eklenmesi lazım. 40 50 60 arası fazla guest yok .. olanlarda biraz zor :D

11. Yalnız mı yoksa partiyle mi oynamayı tercih edersiniz? Parti EXP’ini arttırmak dışında mevcut parti sistemini daha iyi yapmak için ne değiştirilmelidir?
PArtyyyyyyyyyyy... PArtyler başkanlar tarafından birleştirilebilmeli. en az 2 party aynı anda kasabilmeli 8 , 8 gurup olarak..

12. 23 Nisan tarihinde planlanan güncellemeden sonra, Florensia'nin mevcut deniz bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Neyin değiştirilmesi gerekiyor?
Karışık görünüyor ve denizde kaydedilememesi kötü oldu. acaba adalar arasında farklı bir gitme yolumu olucak . ve lütfen adalar arası para ile alınan itemi kaldırın ayıptır ya . :D veya ucuzlayabilir.Ve deniz efektleri yetersiz becnec çarşaf gibi bir deniz olurmu hiç biraz dalga olmalı hava şartları değişmeli . kenarda 3 gün 5 gün denizdesiniz dio hava hep aynı ne yağmur var ne deli fırtınalar :D bunlar göz önüne alınmalı. ayrıca oyunda en çok kullanılan geminin torpido olduğu farketmişsinizdir. diğerleri pek işe yaramıyor bunlar düzeltilmeli. ayrıca deniz skilleri daha geniş olmalı ve işe yarar şeyler olmalı. şimdilik aklıma gelen bi skill yok tabi :D vee mayın döşeyen gemi hep bakım gemisi diye geçiyordu hatta bununla ilgili bir de konu başlığı açmıştım. bence oyunda gerçekten saint gibi :D bakım gemiside olmalı.

Ayrıca diğer arkadaşlarımın bahsettiği , pet,binek , sistemi ve aylık premium konusunda onlara katılmıyorum. bence benim düşüncem bu şekilde olursa diğer oyunlardan bir farkı olmaz ki yine bence çok sıradan olur . arkadaşlarım sakın yanlış algılamasın.
Ve Birde oyuna yeni bir karakter eklense aslında çok daha heyecanlı olabilir. :mrgreen:
Last edited by bysmooter on Sun Apr 26, 2009 7:57 pm, edited 10 times in total.
Image
bysmooter

Postby mafiaturk35 on Tue Apr 21, 2009 8:36 pm

40 lv e kadar görevlerin akıcı olması...oyundaki arkadaşlık/ortam
40 lv den sonra görevlerin gerçekten çok az olması ve moblardan gereksiz item çıkması saman ot vs. gibi ve moblardan çıkan paranın gerçektende çok az olması
her karakterde aoe skilleri ve çok güzel skillerin bulunması
karakterlerin hepside çok güzel
mesela 10 tane mob u etrafıma topladm 1. aoe yi vurdum işledi 2. aoe yi vurdum 40 lv glad skilli bazen işlemiyor
ve ölüorum eğer tutarsa 3.aoe vurduğumda ölüolar....aoe lerin 100% vurmasını talip edicem
partiye çok az kişi katılabilio 6 yerine 8 yada 10 olsa çok daha güzel olur..
büyük bir savaş haritası kurulmalı herkez tarafını seçicek ve 50 ye 50 yada 2 den fazla grub yapılıcak 3 tane cephe harika bir savaş olur..oyunu oynayan sayısı artar.ve herkezin karakteri geliştirmesinde bir amaç olur
oyunda herşey var sayılır sadece PET SİSTEMİ yok. oyunun içinde binek at lar.yanımızda savaşan kaplanlar.itemleri toplayan maymunlar gibi şeyler koyulmalı ben örnek verdim siz bunu mutlaka gerçekleştirin lütfen tek eksiğimiz bu gibi..
ayda 2 kere etkinlik yapmalısınız etkinlikler olmazsaydı ben bu kadar oynamazdım oyunu etkinlikler sayesinde oyunda
herkez belli bir lv e kadar geliyor.
quest liler tercihim quest yaptıktan sonra paradır extir yada özel bir itemdir bunlar oyuna bağlılıkları artırır.
9. 23 Nisan tarihinde planlanan güncellemeden sonra öldüreceğin ("adlandırılmış") elit bir canavarı öldürdüğünde bulacağın 2. sınıf bir donanım hakkında ne düşünürsün? 23 Nisan tarihindeki güncellemeden sonra, canavarların eşya düşürme şansları hakkında ne düşündüğünüzü anlatın.
belirli boss ları kesince düşme ratesi %80 civarı olmasını rica ediyorum.çünkü bir boss u tek kesemiyoruz arkadaşlarımız
yardım ediyor.ancak her zaman karşılaşamıyoruz. tek te kesemiyoruz ve dolayısıyla itemden yoksun kalıyoruz
boss lardan çıkan itemlerin ratelerini yüksek normal mob lardanda çıkıcak derseniz normal mobların ratesi %5 falan olsun
10. Chester Island'daki Droes Dungeon ve yeni questlerden ayrı olarak yüksek seviyeli oyuncuların motivasyonunu artırmak için neler yapılabilir?
adamlar yeteri kadar kasmışlar artık savaş haritaları açın adamlar doya doya güçlerini sergilesinler 40-50 arası görevleri
arttırırsanız çok çok çok seviniriz
mafiaturk35

Postby kvg1982 on Wed Apr 22, 2009 2:08 pm

1.1.Oyunun hangi yönlerini beğeniyorsun?
Cevap: Oyun Cok Surukleyici O hosuma Gitti Grafik olarakta Beni Tatmin Ediyor Ama Eksik Yanlarida Var

Cevap: Pvp Yetersiz Party Olayi Yetersiz Kişileri Party Kurmaya itecek Yenilikler Yapilmali Arti Gereksiz itemler Cikmamali ve Cash Shop itemlerinin Su Corba Kasesi Haricinde Cogunun yetersiz oldugunu Dusunuyorum
Ve Exp potionlar yerine Premium Statuler olabilir Haftalik Veya Aylik Ve Satıcı Dukkaninda Satilmali Ve Fiyatlarida Ona Gore Yuksek olmali Aylik Alanlara HArici Cash Puan yani AP HEdiye Edilebilir Exp Potlar Yetersiz

Cevap: Noble Oynadigim icin Aoe Exp Olayi Ama dedigim Gibi PArtye itecek birseyler olmali Sadece ben ve benim gibi nobleler hizli kasmamali onlari party almalari icin diger kisileri Birseyler olmali Partye alinan kisi Sayi Bazi Seyleri Degistirmeli mesela YErden Cikan PAra Drop Rate orani Ek Defans Ek olarak Fazladan experience artmasi icin ek ozellikler

Cevap: Boss Keserken Anlarimda Normal Canavar Sacma vede Lord Ghoul Ve King Skeleton Abarti olmus

Cevap : OZELLIKLE SUNU BELIRTEYIM INTERNETTE BUYUK HARFLE YAZMAK BAGIRMAK ANLAMINA GELIR . FLORENSIADA PVP YETERSIZ VE ONERIMIN COKTA GUZEL OLDUGUNA INANIYORUM VE BAGIRMAYI YEGLIYORUM
HER ADANIN SATICILARDAN OLAN BIR GELT GELIRI VAR VE BU GELIRLER ODUL OLARAK ADALAR ICIN YAPILAN SAVASLARI KAZANAN CLANA VERILMELI GUCLU OLAN ADAYI ELINE GECIREN BU ODULUN SAHIBI OLUR BI NEVI CLAN SAVASLARI OLMALI

BIRDE GENEL SAVASLAR OLABILIR BUNUN ICIN 2 TANE EN AZ KARSIT TARAF OLABILIR BUNLARA ORNEK VERICEK OLURSAM TABI KORSANLAR VE SOYLULAR DIYE 2 TARAF BUNLARI HERKES KENDISI SECMELI SOYLU OLAN BIR KISI KORSAN IRKINI SECEN BIR KLANDA BULUNMAMALI BU OYUNU DAHA OYNANABILIR HALE GETIRIR VE BUYUK DAHA BUYUK EN AZ CLANLA KESILECEK BOSSLAR BUNLAR ZEHIR GIBI ALINA MOB SKILLERINE KARSI ANTI DEFAN SAGLAR SEKILDE TASARLANMALI

cEVAP:
1. Canavarlarin Skillerine Karsilik Anti Defans Ozel Armorlar Cikmali
2. Exp potionlar Kaldirilmali HAftalik aylik Premium Exp itemi Gelmeli
3. premium Armorlar hatlar Daha iyi olmali Normal mobdan cikan armorlar Daha iyi cikabilior premium armorlara sirf goruntu icin para harcamanin anlami nedir

Boss Eventlerde olabilir oyunu 1 aydir oynuorum Ama Event Olayi Muhtesem Candy Event ise Superdi Ama Dodolarin Oldugu eventi pek sevmedim

Guzel Sureli itemlerin Ciktigi Boss Eventler yada Quest ilerleme Seklinde Tower Tarzi PArty ile Yapilan Devamli Sonunda Odul olan eventlerde Eklenebilir

Class Armorlar Dususu Yok Denecek Kadar Azti Arttirilirsa Daha iyi olur Drop oranlari Elite yaratiklardaki

10. Chester Island'daki Droes Dungeon ve yeni questlerden ayrı olarak yüksel seviyeli oyuncuların motivasyonunu artırmak için neler yapılabilir?

Karakterlere Bazi Skiller Eklenmeli ve Bu Skillerin Kitaplari Chesterdan Cikmali Kesinlikle Saticilarda Satilmamali
Arkadaslarin lvl Atlamalari icin Kasmalari icin bir nedenleride olur ve oyuna tesvik edici ozellik kazandirir hem bu skillerin ozellikleri yuksek olursa herkes almak isteyecektir bir nevi cash shopa da Kisileri yoneltir Cash itemler Fazla Dukkanlarda Satilmiyor Bu yonden Herkes Mutlu olur:)

Party kurmaya Tesvik Edici Ozellikler olmali Exp Artmali Anti Defans Ozellikle Drop oranini ETkileyici Ozellikler olmali bunlar yoksa niye part y kuralim? Seri Yaratik Kesebiliyorsak?

12. 23 Nisan tarihinde planlanan güncellemeden sonra, Florensia'nin mevcut deniz bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Neyin değiştirilmesi gerekiyor?

Yeni Bir Deniz buraya Sadece Savas oldugu zamanlar girilmeli Daha onceki onerilerimde Bulundugum Gibi bu 2 ırk ile olabilir
Soylular ve korsanlar bu Denizin Yonetimini Ele Geciren Irkta Exp orani Fazlalasabilir :) Hani HEr Savasin Sonunda Bir odul vardir bunuda Kazanan Taraf Almali
kvg1982

Postby ezop on Wed Apr 22, 2009 2:39 pm

alışveriş olmasını beyeniyorum :D

ölünce aynı yerden başlamaması

değişik hayvanların olması

canavar öldürme zorluğu baya bir zor geliyor :D canavarların exp si az geliyor baziden

evet, her lwte göre bir pantolon,üst,eldiven,ayakkabı,yetenek,silah vb. olmaması. Paskalya veya Aziz Patrik 23 nisanda
bedava olması çok güzel olurdu. bide 23 nisanda herkeze 100 exp verilmesi gerçekten süper olurdu

yeni ama lwt biraz düşük elbiseler ve canavarlardan çıkan paralar biraz çoğalması

paskalaya takımları çok hoş ama aynen aziz patrik lerin takımıda ama AP olmayınca çohu alamıyor.Paskalya veya Aziz Patrik 23 nisanda bedava olması güzel olurdu

hepsi kesinlik le hepsi gidiyor küçük olsa bile çok hoşumuza gidiyor

evet 1. sınıf donamı süper gözüküyor ama biraz lwt düşük veya bazı canavarlarda bulmamız mümkün olmasını isterdim . bence bazılarında bazıları dolu ama grupça yaparsak paylaşamayız ve biraz lwt düşük olsaymış örneğin 23 lwt gibi olabilirdi

exp daha çok verilmeli bence ve görev exp leri yükselmeli olması güzel olurdu

ben 2 sinide kullanıyorum hem parti hem yanlız ama sadece ben değil herkez :D

çok güzel bir fikir bence değişik eşyalar olması lazım bazıları düşük lwt olması ve iksirlerin olmasını ümit ediyorum
ezop

Re: Topluluk Düşünce Raporu #4 (Nisan)

Postby MaZBuT on Thu Apr 23, 2009 9:49 am

Bedava da oynanabilmesi

-Takım oyunu için hala özellikler çok vasat.
-Saint yapısı çok bozuk, iyileştirme "büyü zamanı" ve sonrasında "etki etme" çok uzun.
-FS Priest yapıda bir karakterim var. "Parti yapalım mı?" diye sorduğum yabancılar bana "Neden ki?" diyor. Seviye atlamak için partiye ihtiyaç duymuyorlar. Parti bulmak için ancak arkadaşlıklarımızı kullanabiliyoruz priestler olarak. Bunun nedeni, oyun başladığı günden beri beri, atağı artıracak yeteneklerimizin olmaması. Saint lvl 10-15 civarı parti yapabilmek için atak artıran yeteneklerin ve özel desteklerin bir kaçı yakın olmalı.

3-Oyunun şimdiye kadar en çok beğendiğin yönü nedir?

-Parti tahtası

-Denizde görevlerin hangi koordinatlarda olduğu belirtilmesi gerekli
-Element atak çeşitleri artırılmalı, element olayları artık bir düzene girmeli.
-Yaratıkların elementlerini görebileceğimiz bir sağ tuş menüsü, yada şehirden haritaya girilen kapının önünde harita hakkında bilgi alabileceğimiz yazıtahtaları olmalı, dungoenlarda olmayabilir.

-Balık tutma olayı belli bir seviyeden sonra görevle kazanılmalı, örneğin lvl40ta bir seferlik görevle alınabilmeli.
-Dungeonlar çok dar, karakteri görmek çok zor, duvarlar kamerayı kesmemeli, karakterin önüne gelen herşey şeffaflaşmalı. Kamera "noclip" olmalı. Kamera mesafesini oyuncu istediği uzaklıkta tutabilmeli.
-Tecrübe puanı yapısı düz artıyor. Buda oyuncuların yanlış karakter açtıklarında ve bir süre oynadıklarında oyunu tamamen bırakmalarına yol açıyor. Tecrübe puanının ilk başlarda çok yüksek seviyede olması ve karakter seviyesine ters orantılı azalması gerekli.
-Kayıt noktalarının haritada iken görünmesi
-Son kayıt ettiğin yerin neresi olduğunun bir şekilde görünmesi
-Seri ve kombo ataklar iyileştirilmeli-eklenmeli. Özel etkiler; sersemletme, tutma, kısıtlama (vb gibi) %100 olmamalı.

(Oyuna eklenebilen siteden satın alabileceğimiz ürünler gereğinden 50 ile 100 misli arası pahalı olmamalı[!!!.])
-Mesleğe özel görevler içeren, kullandıkça hediye veren, rehber kitapçık.
-Canavar dağılımını radarda gösteren süre kullanımlı cisim -nakit satımlı
-Koşu hızını artıran şurup -canavarlardan düşen
-Kaçma oranını artıran -canavarlardan düşen
-Karada iken bulunduğun haritada rasgele bir yere götüren item -nakit ve canavardan düşen

Etkinlikler daha evrensel olmalı, Paskalya veya aziz patrik bize birşey çağrıştırmıyor. Dünya çocukları günü, çevre günü, anneler günü, babalar günü, bahar bayramı, yeniyıl etkinliği, florensia yaşgünü!, doğum günü olan oyunculara duygulandırıcı hediyeler, uzun süre oynanamamış oyuncuya "tekrar hoşgeldin" hediyesi.

Her iki şekildede olmalı tabiki.
-Yaşgünlerinde ve bazı özel günlerde çift tecrübe puanı, mesela yılbaşı..

9. 23 Nisan tarihinde planlanan güncellemeden sonra öldüreceğin ("adlandırılmış") elit bir canavarı öldürdüğünde bulacağın 2. sınıf bir donanım hakkında ne düşünürsün? Güncellemeden sonra, canavarların eşya düşürme şansları hakkında ne düşündüğünüzü anlatın.

-Parti yapabilmek ve sosyalleşmek oyunun gerekliliklerinden birisidir.
-Parti yaptığın kişilerin bir şekilde ekranda belli olması gerekli. Hp çubuğu iyi olabilir.
-Saint yetenek ağacında düşük seviyelerden itibaren temel yetenekleri yakın olmalı ki bir süre sonra kendi kasamayan bir yapıda olduğu için partiye katkısı yüksek olmalı. Kesin bir çizgi ile partiyi yaratıklardan ve karşı saldırılardan üstün kılmalı.

12. Güncellemeden sonra Trade System'in birinci bölümü dahil olmak üzere, Florensia'nin mevcut deniz bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Neyin değiştirilmesi gerekiyor?
--

-Trade sistemi? Açıklayıcı değil..
- Deniz çok sıkıcı, herşeyin simüle edilmesi şart değil, yetenekler vasat, yetenek ağacı yönlendirmeleri zayıf.
- Denizaltı eklenebilir
- İsabet ettirme düzeltildi sanırım milimi milimine isabet ettirmeye çalışmak hakkaten çok saçma idi.
- Dungeonların iç yol uzunluğu fazla, kestirmeler eklenebilir.
Image
MaZBuT

Postby ecix on Thu Apr 23, 2009 5:25 pm

görüntü ve tıklanılan her alana rahatça karakterin ulaşımı

fon müzikleri özellikle exeterdeki uyku getirici, yüksek lvllarda zor alınan exp ölünce çok gitmesi,ve düşen itemlerin gelt olarak çok düşük oluşu

öncelikle chat,guild sistemi

canavar öldürmek zor değil tedbirli olunması şartıyla,miktar arttırılmalı ancak boss ların etrafında azaltılmalı, yetenekler ayrı sorun çok zorlanıyoruz

tabiki var turk server da mümkünse en az günde 2-3 saat online olabilicek bi gm

özel kıyafetler ,silahlar,

süreleri uzatabilirsiniz ben kısa buluyorum, ve ödüller arttırılabilir

npc ödülleri kesinlikle dha makbul exp ve gelt için kaçınılmazlar ancak çok az görev var fazlalaşsa süper olur

şahsen çok sevinirim ancak ekipman düşürme şansı çok az

chestara 2. kapı şart yada lvl yüksek moblanabilir yeni yaratıklar konulmalı

genelde yalnız oynuyorum exp fazla gelmesi için,boss veya özel bi drum yoksa party yapmıyorum, parti sistemi için şunu diyebilirim çok yüksek ve çok düşük lvllarda biraz adaletsizlik oluşuyor bu sebeple lvl farkı 10 oldumu exp gelmior dolayısıyla herkes kendi eşitleriyle party yapmalı oluyo buda az exp veriyor değmiyor sistem değişmeli
12. Güncellemeden sonra Trade System'in birini bölümü dahil olmak üzere, Florensia'nin mevcut deniz bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Neyin değiştirilmesi gerekiyor?
bir iki sarı nokta olsun bide haritaya en güzel 1-2 ada dha giderdi:)
Image
oyunu bıraktım...
ecix

Postby ReaLisTGoLg3 on Fri Apr 24, 2009 3:09 am

Oyunun içeriğini ve ilerleyiş tarzını mantıklı ve eğlenceli buluyorum, özellikle adadan adaya geçme mantığı çok hoşuma gitti
oyuna ısınmamın etkilerinden biridir diyebilirim ve tabiki grafikleri boğucu değil insanın canını sıkmayan cinsten
...

Oyun başlı Başına exp. Kasmak kasmak kasmak artık baydı beni düşünüyorumda acaba 80 olunca ne olucak çünkü pvp anlayışı oyunda sıfır; denicek kadar az. Diğer oyunlarla içerik bakımından kıyaslanamaz bile fakat PVP bakımından oyun yerlerde...
Ben derimki oyuna yeni bi PVP sistemi gelsin...Oyunda zaten tek bi ırk var mecburen Guildler arası savaşlar olmalı...Guild başkanları diğer bi guild başkanına Savaş ilan etmeli ve kabul edilirse guild üyeleri aralarında savaşmalı.. Bölece Guildlerde rütbe olmalı en cok savaş kazanan guild sıralamada ve rütbede yükselmeli...Yani oyuna hırs gelmeli... Hırs yapmadan hiçbişeyin zevki çıkmıyo tıpkı bu hırsın sıfır oldugu oyunun zevkinin yavaş yavaş kaçtığı gibi
...

İtemlerinin 8 lvl de bir değişmesi birazda olsa meraktan kasmak istiyo insan ve yenilenmek istyo...
Canavrları öldürmek gayet kolay. Slot sayıları çok az özellikle Chester da canavraların çoğalması ve mesefalerinin yakınlaştırılması çok daha ii olabilir...

PvP savaş şekilleri ve mekanları Hırs yapmamızı gerektiricek oyun içi atraksiyonlar..Mesela nickleriminz yanında çıkacak yazı, işaret, resim gibi özellikler (kasılan exp veya PvP savaşları olursa orda kestigimiz kişi sayısına göre...Guildlerin sadece nickimizin üstünde isim olarak durmasıda çok basit.Ben mesela guildlerin kendne has baskanının koymak istedigi bi resmide guild isminin yanında görmek isterim...

Aklıma şimdilik bişey gelmiyor yeterince item çeşiti ve özellikleri var gibi gelirse paylaşabilirim

O tür etkinliklerin hiç bi özelliği yok zzaman kaybından başka bence daha cok o günlerde gm lerin online olması ve bu tür etkinlikleri bizzat onların oyun içi yapması daha uygun olabilir...Mesela herkesi bi bölgeye toplıyarak mob cıkarabilir vs gibi şeyler...Üstelik paskalya aziz patrik bizle pek alakalı bi durum değil şahsen umrumda da değil saygı duyarım sadece...

Etkinlik takımı tarafından küçükte olsa 1 saat bile olsa girip bizimle ilgilenmesini bizi eğlendirmelerini isterim...Bi önceki soruyada yazdğım gibi çeşit çeşit mobların etrafımıza atılması herkesin bi arda olup festival havası yaşatması beni daha çok mutlu eder online oyun oynama sebebimde budur zaten online bi çok insanla biarada bişeyler yapmak !!!

Tabiki yeni gelen bi itemi düşürdüğümde özellikleirne bakarım eğer gerçekten işe yarar özelliktelerse çok mutlu olurum
ama gayet basit sıradan sadece adı değişik ve yeni bi item olmasından ibaretse ve diğer itemlerden fazla farkı yosa gereksiz bulurum

İşte benim için en önemli olan bölüm tabiki daha fazla mob daha değişik bir harita( bu belki zor olabilir).
Ve en azından yeni moblar çünkü yakında orası bir savaş alanı olabilr 50+ lar çoğaldı ve anlaşmazlıklar yaşanıcaktır kalpler kırılıcaktır çünkü şuanki mob saysı gelen 50+ ları karşılamıycaktır

şuanki party sisteminde hiçbir sorun yok gayet muhteşem ve mantıklı sizleri bu yüzden seviyorum :ugeek:
Fakat benim tercihimi madem soruyosunuz bende söliim ben bi online oyun ilk defa göryorum ve oyunu resmen oynanmaz hale getiriyor...Oyunda en sıkıldıgım şey tek basıma kasmak baska bişeyde olamaz sırf bu yüzden bi ara oyunu silmeyi düşündüm. Benim online oyun oynama amacım daha ii ortamlar arkadaşlıklar sohbet ve eğlence..Fakat öle bi sistem yapmışsınızki bunların hepsinden mahrum kalıyoruz tek kasarken tamamen uzak kalıyoruz ve sıkılıyoruz...
Bence mobların kesimi zorlaştırılmalı ona görede exp leri arttırılmalı ve party member sayısı en az 8 e cıkarılmalı ve 8 kişi biaraya gelince ancak mob kesilmeli oyunun zevki böle cıkar... düşük lvl lerde olmasa da en azından durum Chester da bu hale gelmeli işteozmn bu oyunda player sayısını görün siz
:twisted:

Denizle pek ilgilenmiyorum bu konuda yorum yapamıycam şuanki hali bana yetiyo başka bişey gerek duymuyorum
Image
Image
ReaLisTGoLg3

Postby silbastan on Fri Apr 24, 2009 11:50 pm

>>Oyun içindeki shout mesaj ve party,guild mesaj kısımları İnsanlar ile iletişiminin kolay olmasını sağlıyor. Grafik ve oyun kontrolleri bircok oyuna gore daha iyi durumda, deniz savaşlarıda arada değişiklik yapılmak icin iyi oluyor.

>>Yaratık çeşitliliği az, oyun ortamı cok boş mesela kapalı ortamlardaki oturma odasına koltuklar koyulabilir veya sandalyeler bunu gibi daha gercekci bir dünya yaratılabilir. Yeni meslekler gelmeli ve haritalar coğalmalı.
Birileri ceza almadan once uyarılmalı veya bilgilendirilmeli adamlar neden ceza aldıklarını ve nekadar sure ile cezalandırıldıkları bir mesajla haberdar edilmeli.

>>Arkadaşlarım iyi, zaman geciriyorum.

4. Canavarları öldürmenin zorluğu, canavarların miktarı ve canavarların yetenekleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
>>Exeter ghoulach daki bossları öldürmek gercekten zor, diğer canavarlar yetenek kullansınlar ama bu kullanım oranı biraz daha düşük seviyede tutulsun, yaratıklardaki çeşitlilik oranı düşük, miktarları fena değil ama fazlasınada hayır demem:)

>>Battle mesaj kısmında oyuna giren cıkan arkadaşların ve guilde giren cıkan arkadaşlarında bilgisi gosteriliyor bunların burada gosterilmemesi lazım ve guild icindeki arkadaşlar aynı haritada bulunduklarında farklı bir renk ikonu ile gosterilse güzel olurdu, Hp ve Mp pot lardaki sure cok uzun bu duzeltilemiyorsa saint sınıfındaki karakterlerin sağlık basma sureleri daha kısa olmalı. Bazı Skill efektleri büyünun cast suresinden daha uzun suruyor (Lighting Shock)

>>Oyuna silah olarak balta ve kitap, explorerlar icin bow sınıfı silahlar koyulabilir, cash eşya bölümünde doktor elbisesi,
polis sapkası değişik maskeler olabilir. Cash shopta satılan eşyaların verdiği ek özelliklerin yeterli oldugunu dusunuyorum. Diğer türlü olduğunda oyuncular arasında bir adaletsizlik söz konusu olacak parası olan bu itemleri rahatça alabilildiği gibi bunu yuksek fiyattan satarak oyun içinde bir güç dengesizliği oluşturur. Olan gene emek vererek o parayı kazanmış arkadaşlara olur.

>>Aynen devam. ama bu etrafta dolasan dodolar cok fazla yer kaplıyorlar karakterin yurumesine engel olusturup dusuyorlar daha ufak bir yaratık secilebilirdi.

>>

>>Gayet iyi olmuş düşme olasılığıda fena değil gibi.
Yanlız oyundaki kişilere oyun kuralları arada hatırlatılmalı ana sayfadan, oyleki boss yaratıkların herkese açık oldugu özellikle vurgulanmalı veya tam tersi bir durumsa gene bilgilendirilmeli insanlar bununla gereksiz tartışma ve şikayetlerin önünede geçilmiş olur. bizde ona gore hareket ederiz.

>>Oyun içine Guild savası veya bir bölgeyi elegecirme gibi birseyler koyulabilir. yeni bir ada ve yeni seviye yaratıklarda koyulabilir.

>>Her iki şekilde de oynuyorum, Party kapasitesi arttırılmalı ve özellikle party destek skilleri daha yararlı bir duruma getirilmeli

>>Deniz uzerinde kayıt olmaması kötü olmuş. Ticaret icin tek üründe 100 itemlik sınır fazla düşük kalmış bence, zaten bir adadan digerine gecen surede fiyatında değiştiğini düşünüsersek elimizde bir kâr payı kalmıyor bunun 1k sını zaten diger adalardaki fiyatları ogrenmek icin harcıyorsunuz .Yaptıgım en karlı satıştan elime sadece 6k geçti ki bunuda aldıgım 3 eşyanında satış fiyatları tavan durumdayken.

Deniz de kasmak gercekten zorlaştırılmış zira gemimiz battıgında cok alakasız yerlerde yeniden cıkıyoruz. Kendim bakmadım ama arkadasın demesine gore gathering de gemisi battıgında kayıtlı bolgede dog dediginde ease de cıkmıs. O mağarada iler gitmek zaten bir işkenceyken birde bu şekilde yapılması çok kötü.
Last edited by silbastan on Sun May 03, 2009 1:55 pm, edited 3 times in total.
Image Image
silbastan

Next

Return to Oyun ve Dil Geribildirimleri